Световният шампион по борба свободен стил в категория до 84 килограма Михаил Ганев е настанен в болница, след като е бил намушкан в габровско заведение. Само преди дни борецът остана на второ място в класацията "Спортист на годината".

Около 5:30 часа в неделя сутрин в заведението „Текила" в центъра на Габрово възникнал скандал с участието на спортиста. 31-годишният габровец Владимир И. намушкал няколко пъти в областта на корема Генов. При инцидента са пострадали също братът на Михаил Ганев - Петър, както и негов приятел. Те са с порезни рани.

Извършителят е задържан след като половин час се е укривал в блока на родителите си, като при задържането е оказал съпротива. Все още не е установена причината за скандала. В нападателя са открити 3 грама листна маса, реагираща при тестовете на марихуана.

25-годишният спортист беше опериран в градската болница, като животът му е извън опасност. Настанен е в реанимация. Очаква се световният шампион да остане хоспитализиран поне 10 дни.

Треньорът му Симеон Щерев каза пред БНТ, че е в шок от случилото се. По думите му Ганев е кротък човек и не налита на бой. Щерев заяви, че световният шампион се е опитал да разтърве други хора и по този начин се е оказал в свадата.

Припомняме, Михаил Ганев е роден на 5 януари 1985г. във Велико Търново. Той е златен медалист от Световното първенство по борба за мъже (2010г.) и юноши (2005г.). Освен това е бронзов медалист на Европа. Успехите му през тази година дойдоха след двугодишно прекъсване, породено от контузии и операция, която борецът се наложи да претърпи.

Състезавал се е в "Ботев" (Златарица), "Царевец-Етър -93" (В.Търново), "Олимпик (Тетевен),  а сега защитава цветовете на "Левски".

За съжаление, днешният инцидент не е единствен - почти по същото време две компании младежи се сбиха в Благоевград, като при мелето в употреба влязоха и ножове. Малко по-рано в същия град съпруга използва хладно оръжие срещу мъжа си.