Съдът пусна нападателя на д-р Божана Пеевска срещу сумата от 300 лева, съобщава Дарик. Прокуратурата внесе искане за най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража"

Съдът смята, че няма опасност извършителят да се укрие. Според останалите мотиви за по-леката мярка бяха отбелязани противоречия в показанията на лекарката.

Решението на Районния съд може да се обжалва пред Окръжния съд.

По-рано нападателят беше привлечен като обвиняем по случая с нападнатата лекарка в Пловдивско.

Припомняме, на 14-ти декември в Неотложната помощ в Раковски е доведено малко дете, отпило перилен препарат. Дежурната по това време д-р Божидара Пеевска е обяснила на семейството, че спешната промивка се извършва само в Клиниката по токсикология в Пловдив. В този момент близките на детето - майката и бабата, се нахвърлили срещу нея с обиди и заплахи, а бащата на малчугана я ударил по главата.

35-годишният Стоян Костадинов е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура - Пловдив за нанасяне на лека телесна повреда на лекарката, докато тя е вършела служебните си задължения. Вече са разпитани общо 12 свидетели на грозната сцена. Извършват се процесуално-следствени действия, направена е съдебно-медицинска експертиза и е извършено разпознаване на търсеното лице.

Припомняме, че първо Костадинов се укри и бе обявен за издирване дори извън пределите на Област Пловдив. По-късно той се предаде в РПУ-то в Раковски, снабден с адвокат. За момента обвиняемият е задържан за 72 часа, като по-късно днес ще се гледа постоянната му мярка за неотклонение в Районен съд- Пловдив. Вече е установено, че Костадинов е бил задържан и преди, като има и произнесена присъда.