Задържаните за нарушаване на обществения ред и провокации по време на протеста пред Народното събрание са 154, след като в началото арестуваните бяха 31.

Те са отведени в различни столични районни управления, съобщиха от МВР.

От задържаните са иззети боксове, вериги, дървени пръти. Разбити са паркирани в близост до мястото на протеста автомобили на граждани, счупени са и витринни стъкла на магазини в района, съобщават от полицията.

Пострадали са шестима служители на МВР - четирима от жандармерията, един - от РУ-Лом и един - от "Сили за превенция и охрана". Служителите са транспортирани в МВР-болница за оказване на медицинска помощ.

Още преди началото на протестните действия в столичното Първо РУ-МВР са били задържани петима.
В един от тях - 15-годишен младеж, са открити 3 самоделни взривни устройства и бутилка амониева селитра.

Полицейски автобус и две патрулни полицейски коли са разбити в района на Народното събрание.

Пълна хронология на случилото се в София
Минути преди 10,30 група от около 40-има пристигнали на централната жп гара са съпроводени от полицаи по бул. "Мария Луиза" в посока площад "Независимост" - бул. "Цар Освободител" до площад Народно събрание.

В 11,40 часа около 50-ина привърженици на "Национална гвардия", носещи метли с дървени дръжки, пристигат на площада пред Парламента.

По същото време в района на Студентски град се е събрала група от около 150 студенти. Участниците в протестните действия променили предварително заявения от тях маршрут (през зала "Христо Ботев" и дискотека "Амнезия"), за да съберат по-голям брой протестиращи.

Около 10,40 часа на бул. "Мария Луиза" близо до Централните хали към група студенти са се присъединили 7-8 футболни фенове.
Те са проверени в района на БНБ и е установено, че са без документи за самоличност. Отведени са в Първо РУ.

Около 11 часа е изяснено, че първият лъч студенти от Студентски град се придвижва с градския транспорт и е осигурен с пилотни полицейски автомобили.

Отново около този час 20-ина фенове на ПФК "Левски" се отправят от Орлов мост към Народното събрание. Към 11,10 часа в района на Министерския съвет са проверени трима, като у двама от тях са открити нож и свастика, отведени са в Пето РУ-МВР. Други двама са спрени за проверка близо до Президентството, след като е установено, че носят ножове, те са отведени в Първо РУ.

По същото време, около 11,15 часа в района на Президиума на БАН, привърженици на Национална гвардия опитали да преместят полицейските заграждения, което е наложило уплътняването на кордона с допълнителни сили.

Към 11,30 часа на полицаите е разпоредено да се защитят с визьори и щитове от хвърляните към тях от протестиращите снежни топки с камъни.

Около 10.40 часа на ул. "15-ти ноември" до ъгъла на БАН протестиращи са хвърлили едно от металните заграждения  по униформените полицаи, ап после и второ.

По-късно, към 11.55 са отстранени още две от металните звена на загражденията, а към 12.20 за трети път метално заграждение полита към униформените служители, ангажирани в охраната.

В същия час в района на площада пред парламента е установена група от около 200 маскирани и с качулки футболни фенове, които се присъединили към протестиращите. Разпоредено е в  участъка да бъдат разположени допълнителни сили.

Около 11.55 часа, във връзка с придвижващи се към района на площада протестиращи, които носят камъни е образуван  кордон в района на ул."Париж" и бул."Цар Освободител" и зад хотел "Радисън  САС" с цел недопускане на въоръжени в района на протеста.

Около 12.15 часа в СДВР е съобщено за взетото решение и издадена заповед от кмета на столицата за прекратяване на протеста.

В 12.20 часа на бул."Цар Освободител" пред заведение „Червило" е задържан участник в протеста с метална палка и камъни в раницата.
10 минути по-късно част от протестиращите са започнали да къртят пътните знаци в района на кръговото движение около паметника на „Цар Освободител".   

Разпоредено е уплътняване на кордона и недопускане разкъсването му. В 12.40 часа в СДВР е получен сигнал за участници в протеста, които чупят частни и служебни автомобили на ул."Аксаков". Получен е и сигнал за пострадали полицейски служители.

В 12.45 часа на ул."Славянска" и ул."6-ти Септември" от протестанти са нанесли материални щети на служебни автомобили. Задържан е един.

Минута по-късно в района на МС е задържан привърженик на "Скин хедс" носещ гаечен ключ. В 12.50 часа в района на Министерство на финансите полицаи са задържали двама.

В 12.55 часа е съобщено за група от около 50-ма, които се движат по ул. „Дякон Игнатий" в посока ул."Ген. Гурко", те са нанесли материални щети на частни търговски и държавни обекти на ул."Славянска" №1, и ул."Цар Иван Шишман".

12.56 часа в СДВР е получен сигнал, че на ул."Цар Иван Асен" е счупена витрина на магазин.

Около 13,30 часа кръстовищата пред СУ "Св. Климент Охридски" и Орлов мост са блокирани от протестиращите, а движението по тях е спряно от Пътна полиция.