Пазарджишкият окръжен съд постанови мярка за неотклонение "Задържане под стража" на Лазар Колев, обвинен за убийството на Христина и Росица Белнейски.

Решението подлежи на обжалване в Пловдивския апелативен срок, насрочено за 26 август от 11.00 часа.
Адвокатите на Колев са категорични, че ще обжалват постановената мярка.

На влизане в съдебната зала той заяви за пореден път, че не познава двете убити момичета.

След края на заседанието прокурор Димитрия Ганчева поясни, че към момента няма друг заподозрян, има нови  свидетели, с които ще се работи. Според нея експертизата е категорична, че негово ДНК е намерено в телата на двете момичета.

Лазар Колев обяви гладна стачка.

Припомняме, след два дни изтича 4-годишната присъда на Колев за грабеж. В неделя той трябва да излезе на свобода от Пазарджишкия затвор, където излежава присъда от четири години и половина за кражба на мобилен телефон.

Престъпление, извършено два месеца след убийството на Белнейски.

30-годишният Колев бе привлечен като обвиняем на 27 февруари миналата година. В постановлението е записано, че умишлено и по особено жесток начин е убил сестрите Христина и Росица Белнейски.

Според обвинението има безспорни доказателства заради открит негов генетичен материал върху телата на жертвите.

По искане на окръжния прокурор Димитрия Ганчева срокът за разследването срещу Колев бе удължен с нови 3 месеца.

Междувременно вчера стана ясно, че има втори човек, участвал в убийството на сестрите Белнейски. Разследващите са категорични и дори имат насоки кой е съучастникът.

Лазар Колев е един от първите проверени веднага след убийството. Тогава рецидивистът изкарва фалшиво алиби.

После се проваля на детектора на лъжата, намерено е и негово ДНК по телата на момичетата. Към делото днес са приложени и свидетелски показания на мъж, пред когото Колев е признал за случилото се.

Адвокат Марин Марковски, който защитава Лазар Колев, е убеден, че доказателствата срещу клиента му не са достатъчни. Марковски смята, че има некоректно отношение към веществените доказателства по случая.