Окръжният съд в Ловеч отложи планираното за днес заседание по делото срещу Хюриет Сюлейманов, който на 5-и май 2014 година уби в катастрофа край Луковит трима 20-годишни младежи, предаде БНР.

Сюлейманов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице.

Делото се гледа задочно, тъй като обвиняемият Хюриет Сюлейманов така и не се яви в съда. Още през януари той беше обявен за общодържавно издирване. След две отлагания ход на делото беше даден на 27-и март. Тогава бяха разпитани по-голямата част от свидетелите и вещите лица.

Днес пред магистратите трябваше да се явят останалите свидетели, които са принудително призовани. Сред тях е и спътничката на Сюлейманов, която е очевидец на катастрофата. На предишното заседание от прокуратурата представиха справка от полицията Разград, че Хюриет Сюлейманов е напуснал страната в началото на февруари и се намира в Германия.

Майката на едно от загиналите момчета - адвокат Галя Горанова, каза че заседанието е отложено, тъй като има нещастен случай в семейството на един от членовете на съдийския състав.

"Имам нагласата и се надявам искрено делото да приключи на 28-ми май на първа инстанция", каза адвокат Горанова, която загуби единственото си дете в катастрофата.

Това не е първият пътен инцидент на Хюриет Сюлейманов, преди това той на два пъти се опитал да сгази полицай в Тетевенско.

31-годишният Хюриет Сюлейманов предизвика катастрофа, в която на място загинаха Владислав Горанов и Николай Менков, а по-късно в реанимацията на плевенската болница след продължителна кома и тежки операции на 28 юли издъхна и Цветелина Таслакова. Единствен оцеля в размазаната кола техният връстник и приятел Иван Гюмишев.

От МВР стана ясно, че „Лицето е напуснало страната на 18 февруари. Как е напуснал страната може да ви отговори самият той, когато застане пред властите. През ГКПП преминават граждани на трети страни и граждани на ЕС. Всички български граждани са граждани на ЕС и като такива те се ползват с правата на хората в ЕС.

Гражданин на ЕС, когато се яви на ГКПП, той подлежи на минимален граничен контрол. Проверява се дали има документ за пътуване, паспорт или лична карта, дали документът е валиден и дали е на негово име. Не е задължително да се извършва справка в информационна система по отношение на гражданите на ЕС по отношение на това дали те имат наложена забрана, или не", обясни Димитър Чорбаджиев преди време пред Нова телевизия.

След катастрофата във Фейсбук се появи страницата Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван, където близки на загиналите обединяват усилия да помогнат на болници.