Невъзможно ще бъде да се постигне цялостно споразумение между Иран и Шесторката (САЩ, Китай, Русия, Франция, Великобритания и Германия) до утре, 24-и ноември. Това заяви източник от иранската делегация във Виена, цитиран от „Ройтерс"

„Заради малкото оставащо време до изтичането на крайния срок и многото въпроси, които трябва да бъдат обсъдени и решени, е невъзможно да се постигне окончателно и цялостно споразумение до 24-и ноември", заяви член от иранския преговорен екип във Виена.

"Въпросът с удължаването на преговорите е възможен вариант и ще започнем да го обсъждаме, ако няма сделка до довечера", отбеляза той.

Иранската делегация продължава срещите си във Виена с пратениците на световните сили.

Женевските споразумения между Иран и Шесторката могат да бъдат продължени с 6-12 месеца, ако страните не успеят да постигнат до тази вечер съгласие по подписването на политически документ, подчерта източник, близък до иранската делегация.

"Преговорите са много интензивни. Не можем да кажем, че въобще няма никакъв напредък", посочи източникът.

Германия и САЩ заявиха, че работят за минимизиране на големите разлики. Шесторката настоява Иран да ограничи ядрената си програма в замяна на вдигането на санкциите, наложени от ООН.

Иран отхвърля твърденията, че се опитва да развива ядрени оръжия. Теократичната държава твърди, че нейната програма е абсолютно мирна и цели само и единствено производството на електроенергия.