До месец и половина, след като новото правителство встъпи във длъжност, осигуровките могат да бъдат намалени, като това ще помогне за запазване на работните места и ще даде глътка въздух на бизнеса.

Не се предвиждат намаляване на заплати и пенсии, но може да се стигне да замразяването им, предупреди обаче Симеон Дянков, посочен вчера от Бойко Борисов като бъдещ финансов министър от правителството на ГЕРБ.

Според него бързо могат да се свържат и информационните системи на митниците и данъчните, което ще позволи около 800 милиона лева да влязат в бюджета, които сега се губят като контрабанда.

Попитан защо това досега не е направено, Дянков отвърна, че отговорът, който е получавал досега, е: „Заради Румен Петков."

От КТ „Подкрепа" категорично против намаляването на осигурителните вноски, тъй като това ще срине НОИ. Има други възможности...
                              Още...

По думите на Дянков около 150 милиона лева ще могат да се спестят, ако се закрият Министерството на извънредните ситуации, както и други ведомства.
За тази идея вече се обяви и лидерът Бойко Борисов.

Дянков предупреди, че в последните дни управляващите са подписали договори, които обвързват следващото правителство с огромни разходи.
Той даде като пример минимум 5 договора, сключени в енергийната сфера от министър Петър Димитров, които са на стойност 100 милиона евро.