Центърът за градска мобилност (ЦГМ) иска към платената „зелена зона" за паркиране да бъдат приобщени нови територии. В официално писмо от центъра предлагат изменения и допълнения в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община.

Към обхвата на новите зони за платено паркиране от ЦГМ предлагат да бъдат присъединени кварталите „Лозенец", „Хладилника", „Крива река", „Подуяне", жк „Яворов", жк „Иван Вазов", жк „Зона Б-5", жк „Зона Б-18", както и частта от ул. „Димитър Петков", попадаща в жк Зона Б-19, алармират от Софийски обществен съвет.

От съвета са категорични, че участието на търговското дружество „Център за градска мобилност" ЕАД с предложения за промяна в организацията на движението, както и приемането им от Столичен общински съвет е „абсолютна гротеска, която продължава да бъде толерирана и поддържана от корпоративните интереси на определени лица и кръгове в Столична община".

От съвета са възмутени, че от Столичния общински съвет се готвят да приемат промени, без да се проведе обществено обсъждане.