Шофьор на камион загина при трагичен инцидент в Русе, предаде БГНЕС.

Превозното средство, собственост на общинското предприятие "Комунални дейности", е потеглило на собствен ход и при опита си да го спре, 57-годишният му водач е бил премазан под колелата.

Возилото се спряло едва, след като се забило в сградата на Транспортна болница. По чудо няма други пострадали.

Инцидентът станал около 10.15 часа на улица "Княжеска" в града, където в момента тече ремонт на тротоара. Камионът е с товароносимост 3,5 тона. Той е разтоварвал плочки и пясък.

"Вероятно в резултат от човешка грешка, камионът, който е спрял на равен участък, тръгва по наклона. Шофьорът тръгва след него в опит да се качи в автомобила и да го спре. Хванал се е за вратата, опитал се е да я отвори и да се качи вътре, спъва се, пада и автомобилът го премазва. Говорим в случая за трудова злополука, като незабавно са уведомени всички компетентни органи", обясни кметът Пламен Стоилов, който е пристигнал на мястото на инцидента заедно със заместника си по комуналните дейности Свилен Иванов, тъй като става дума за работник, който е от общинско предприятие.

Камионът, който  се е спрял в стената на бившата Транспортна болница, е смазан. По чудо в този момент не е имало паркирани коли, а хората - лекари и пациенти, са успели да се отдръпнат навреме от траекторията му.

Екип на „Спешна помощ" е реанимирал 57-годишния шофьор, след което го откарал в болницата. Час по-късно мъжът е починал от тежките си травми и огромната кръвозагуба.

Според зам.-кметът Свилен Иванов, шофьорът е бил опитен, бивш инструктор, със сериозен стаж зад волана. Води се разследване, като в него ще се включат Инспекцията по труда, прокуратурата и общината.