Над 2000 души се включиха във втория протест срещу високите сметки за ток в Благоевград, съобщава Дарик.

Пред центъра за обслужване на клиенти недоволни от сметките си за ток за месец декември символично запалиха фактурите си на стойност от 180 до 570 лева за изтеклия месец и се заканиха, че няма да платят. Сред запалените фактури имаше и такива на бизнесмени за суми над 8000 лева.

Припомняме, подобен протест имаше и в края на миналия месец, когато протестиращи отново демонстративно запалиха фактурите си.

Днес недоволните издигнаха лозунги „Да направим като Албания, да изгоним ЧЕЗ от България" и "Високо напрежение от сметките за ток", като поискаха съд за тези, които са сключили договор с чуждата компания.

Протестът бе организиран от ГС "Сила" и групи в социалната мрежа. Председателят на сдружението Людмила Манова съобщи, че в неделя от 11.00 часа в Благоевград ще има и трети митинг.

Манова изчете през благоевградчани писмо от електроразпределителното дружество. По повод жалбите на хората, от компанията отговарят, че ще направят приемни в различни градове и населени места в Благоевградско.

Припомняме, малко по-рано стана ясно и че за периода 06 февруари 2013 - 20 февруари 2013 г. центровете за обслужване на клиенти в Сандански, Благоевград и Гоце Делчев ще работят с 1 час удължено работно време, където ще могат да се уточняват неточностите по фактурите.

След скандирания пред офиса на дружеството, шествието се отправи към зала "22 септември", за да потърсят отговор от Меглена Кунева, която бе насрочила конференция в Благоевград.
Над 20 униформени и цивилни полицаи препречиха входа на общинската зала, но до сблъсъци не се стигна.

В шествието се включиха още лидерът на БСП в Благоевградска област Емил Костадинов и общинският съветник Андон Тодоров - лидер на "Зелените, които обявиха, че са там в качеството си на съпричастни граждани.

Протест тази вечер се проведе и в Сандански. На него присъстваха и граждани от съседни общини.