Израел няма да признае палестинско правителство с участието на ислямското движение за съпротива "Хамас", докато движението не промени политиката си, докато не признае правото на Израел да съществува и не приеме всички условия урегулиращи отношенията между Палестина и Израел, въведени от "квартета" (ООН, ЕС, Русия и САЩ).

Това е заявил при закрита среща със Съвета за сигурност на ООН израелският външен министър Авигдор Либерман, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Според доклада на израелската дипломатическа мисия в ООН Либерман е казал, че подписаното в Катар на 6 февруари споразумение между председателя на палестинско движение "Фатах" Махмуд Аббас и шефа на "Хамас" Халед Машаал "отразява личните интереси" на тези хора и споразумението "не способства за насърчаване на мирните преговори или благосъстоянието на палестинския народ."

Израелският външен министър е подчертал, че "иранският режим представлява най-голямата заплаха за международния мир и сигурността". Той изрази надежда, че последните санкции, наложени от Запада срещу Техеран, "ще накарат страната да спре да разработва ядрената си програма." В противен случай Израел "си запазва всички възможности", изтъкнал Либерман.