Би трябвало Делян Пеевски да бъде на работа, след като има произнасяне на КС. Тази позиция изрази лидерът на БСП Сергей Станишев по повод днешното отсъствие от НС на Пеевски.

Той не разбира въпросите на медиите, които настоявали за неговия коментар за вчерашното становище на КС.
Решенията на КС в една правова държава не се коментират, те се изпълняват, категоричен е Станишев.

Трима от съдиите, които са гласували този казус в посока, че г-н Пеевски запазва статуса на народен представител са от парламентарната квота на ГЕРБ, посочи още червеният лидер.

Сергей Станишев призова още в кулоарите на НС за повече човечност към сирийските бежанци. Изказването му беше по повод на решението на законотворците да не затваряме границата си за бежанци. Това, по думите му, са хора без дом, без препитание. Соцлидерът призова да „не се играе популистично" с темата за бежанците.

Станишев смята, че държавата трябва да затегне контрола по границите. Той изтъкна, че парламентът трябва да обсъди доклада за състоянието на националната сигурност за 2011 и призова да се види дали рискът от бежанска вълна е отчетен и какво е направено по въпроса, още повече, че кризата в Сирия не е от вчера.

Според лидера на БСП това, че сега не сме много подготвени за бежанската вълна не е отговорност на настоящото управление.
Станишев очаква на днешното заседание на вътрешната комисия да стане ясно каква помощ ще получим от ЕС за справяне с бежанския поток.