Николай Гатев е подал жалба за решението на ЦИКЕП за регистрация в евровота на синята коалиция.

В жалбата си той отбелязва, че синята коалиция е регистрирана на базата на заявление подадено от ДСБ, Обединени Земеделци, БСДП, РДП.

Представената избирателна подписка, според Гатев, от формална гледна точка е изрядна, що се касае до имената на гражданите и техните ЕГН, подписката е събрана обаче по незаконен начин, категоричен е Гатев.
Още по време на нейното събиране е ясно, че в бланките не са вписани имената на партиите, образуващи коалицията.

До последния момент не е било ясно дали в коалицията ще се впише СДС, както не е било ясно дали други партии освен ДСБ, желаят да участват в нея.

Според Гатев, който наскоро бе изключен от СДС, при събирането на подписите гражданите не са били наясно за кой се подписват.

"Известно е, че нелегитимният председател на СДС Мартин Димитров упорито твърдешев публичното пространство, че СДС е част от синята коалиция, същите послания бяха масирано излъчвани и от ДСБ и от предизборния щаб на синята коалиция", посочи Гатев.

Според него това е заблудило много граждани, участвали в подписката.
Той е категоричен, че подписката на синята коалиция е събрана противозаконно и не може да се счита за редовна документация.
Гатев настоява да бъде назначена техническа експертиза, както и да бъдат назначени свидетели.

"Не ми е целта да ги спра", коментира Гатев пред news.bg в отговор на коментара имали смисъл от тази жалба, след като днес е последният срок на регистрация на ЦИКЕП.