Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за побоя над Октай Енимехмедов, който нападна лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията в НДК.

Прокуратурата е преценила, че материалите за този побой трябва да се отделят в отделно производство, съобщи пред news.bg говорителят на Софийска районна прокуратура Руси Алексиев.

Той добави, че ще се прегледат видеоматериалите, касаещи случая, ще бъдат разпитани и лицата, присъствали там по време на инцидента.
Алексиев уточни, че производството се води срещу неизвестен извършител, защото все още не е готова експертизата, която на практика да покаже, че лицето "Х", участвало в побоя, съответства на дадена личност.

Припомняме, Октай Енимехмедов бе пребит на 19 януари, когато извади газов пистолет, нападна и се опита да стреля срещу тогавашния лидер на ДПС, докато Ахмед Доган произнасяше словото си от трибуната.

Самият Октай е с обвинение за закана за убийство и хулиганство. Спряганото първоначално обвинение - опит за убийство, беше променено, тъй като според магистратите пистолетът, който е използвал, не е бил годен за извършването на убийство.