Премиерът Бойко Борисов донесе със себе си сигнала, който е подал до Софийска градска прокуратура за фалшифицирания си подпис. Днес Борисов свидетелства по делото в Софийски районен съд.

Пред магистратите той бе категоричен, че подписът върху договора за продажба на имота от времето, когато той е бил кмет, не е негов.

Припомняме, че разследването започна през 2008 г., по сигнал на кмета Бойко Борисов, че чрез фалшив негов подпис незаконно е придобит терен от 14 дка в столичния квартал "Стрелбище". 
Купувач бе фирмата "Сида С" на Петър Драшков, брат на бившия заместник-шеф на ДАНС Иван Драшков. Сумата от 973 000 лв., за която е сключена сделката, по думите на Борисов никога не е влизала в общината.

На предишното си заседание Софийският районен съд прекрати делото срещу един от подсъдимите - Петър Драшков, като то продължава срещу останалите обвиняеми - Даниела Малинова, която е работила като деловодителка в Софийския районен съд (СРС), и Ивалина Трифонова-Янакиева.

Като свидетел Бойко Борисов припомни, че на въпросния терен от 14 дка е ходил дори с медиите и по онова време е водил голяма борба за строителство на детски градини. „Имаше договор, който аз категорично не съм подписал", заяви премиерът и припомни, че именно поради това е подал сигнал до прокуратурата.

Бойко Борисов поясни, че редът за продажбата на имоти, които са с общинска собственост, е свързан с дълга процедура. Всички минава през районните кметове и тогава стигало до него.

На министър-председателя бяха показани документите, върху които подписът му е фалшифициран, като той още веднъж повтори категорично, че това не е неговия подпис и дори намери разлика между двете „ментета" подписи.
Не само не са мои, но и са различни", коментира веществените доказателства премиерът.

По отношение на печатите, които са поставени под документите, Борисов заяви, че няма спомен дали приличат на печатите на столична община.

Министър-председателят заяви, че не познавал вече експодсъдимият Петър Драшков. Попитан от адвокатите на подсъдимите дали ги познава, Борисов заяви: „Нямам спомен да съм ги виждал изобщо."

След кратък разпит премиерът  бе освободен от присъствие в съдебната зала, но той заобиколи медийния интерес като излезе от друг вход на районния съд.