Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, чието име постави под въпрос коалиционното управлениепоиска, поиска в първото си телевизионно интервю от Патротичния фронт да предоставят доказателства, че работи за чужди служби, предаде bTV.

Той заяви, че е готов да си подаде оставката, ако е най-големият проблем на държавата и правителството.

"Всичко, което се изказа по мой адрес за това време, означава, че тези хора не знаят какво правят в парламента. Фантазията ми не достига до това, което чух за себе си." - каза Исмаилов.

По думите му, се е вдигнал много шум за нищо, заради това, че носи по-различно име. Той заяви, че няма намерение да се оправдава и само времето ще покаже дали е прав.

"Постът не е важен за мен, но си представете хората с различни имена как се чувстват в този момент. Оставете ме мен. Те наблюдават целия този процес. Ние сме в 21 век и говорим за демокрация. Аз съм най-малкият проблем, аз не съм тука за поста."

"Не познавам Ердоган и Давутоглу, нямам нищо общо. Един път по служба 2005-а и два пъти на море, но не съм имал контакт на политическо или друго равнище. И аз съм един от хората, които са най-проучвани в тази страна, така че ако имаше съмнение, службите за сигурност да са го дали това нещо. Аз никога и под какъвто и да било предлог не съм членувал в политически партии и неправителствени организации, единствено членувам в ловно-рибарския съюз." - отговори той на въпрос за познанството си с турските лидери.

"Ние защитаваме "Стратегия 2020", приета от служебното правителство. Ние спазваме изискванията, които са записани там - най- важното за модернизацията." - отговори на въпрос за приоритетите му в Министерство на отбраната.

Категорично прекратяване на всякаква подкрепа за кабинета Борисов. За това се обяви в кулоарите на НС днес Валери Симеонов.

Според него управлението изменило на договорките с назначението на Орхан Исмаилов. Това е подмяна на основното условие, смята Симеонов.

ПФ се подписали под програмата на кабинета, която той трябвало да изпълнява. Едно от изискванията било да няма етнически назначения.