Общинските съветници да се намесят за разрешаването на конфликта, който се разрази през последните дни между гражданите от район „Слатина" и инвеститора, който има документи за строеж в съседство до детска площадка. За това призова общинският съветник и председател на групата на БСП Милка Христова по време на заседанието на Столичния общински съвет.

Припомняме, жители на столичния квартал „Гео Милев" излязоха на протест заради планове за застрояването на детска площадка.

Конфликтът, по думите на Христова, продължава вече година. „Не бива да бъдем безучастни", призова тя и акцентира, че конфликтът е стигнал до палеж и гражданско неподчинение.

Да се инициират преговори и да се предложат други имоти на въпросния инвеститор предложи конкретно общинският съветник. Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков обаче обясни, че такива терени вече са предлагани на инвеститора, но той е отказал.

Днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС) започна с полагане на клетва на трима новоизбрани общински съветници. Те ще заемат местата на Вили Лилков, Атанас Атанасов и Петър Москов, вече бивши общински съветници, избрани от листата на СДС и ДСБ. Техните правомощия са официално прекратени поради избирането им за народни представители на предсрочните парламентарни избори, провели се на 5 октомври.

Местата им в Столичния общински съвет ще заемат Антон Койчев, Марга Георгиева и Стефан Иванов. Тримата нови общински съветници подписаха клетвените си декларации, колегите им отправиха пожелания за успешна и усърдна работа.

Дневният ред на съвета днес съдържа 45 точки и още 13 допълнителни. Кметът на Столична община ще представи Доклад относно приемане на актуализирана бюджетна прогноза на Столична община за периода 2015 - 2017 г., в частта за местните приходи и разходите за местни дейности.