Собственици на хотели в Слънчев бряг излизат на протест. Те заплашват да затворят главния път Бургас - Варна., съобщи Нова Тв.

Причината за недоволството им е, че освен местните данъци, те плащат допълнителни такси за поддържането на инфраструктурата в комплекса.

В момента собствениците на хотели си плащат задължителните данъци в община Несебър. Те са принудени обаче да плащат и такса инфраструктура. Това е поради факта, че улиците, алеите и зелените площи са собственост и се поддържат от "Слънчев бряг" АД.

Изпълнителният директор на дружеството Малина Стратиева заяви, че са готови да отдадат инфраструктурата под наем на общината или да и я продадат.

До момента на продажба собствениците трябва да заплащат инфраструктурна такса, за да може да се подържа. Ако не заплащат, няма да има договор с полицията, няма да има осветление, а зелените площи няма да се подържат, коментира Стратиева.

Въпреки че дружеството е готово да продаде улиците и алеите, община Несебър няма възможност да закупи инфраструктурата. Затова собствениците на хотели настояват тя да бъде отдадена безвъзмездно.

Хотелиерите се надяват на диалог. Те мислят, че държавата има всички законови правомощия проблемът да бъде решен до началото на туристическия сезон.