Ако пресцентърът на президентството чете внимателно пловдивските медии, следва да знае, че събралите се днес при президента хора не са никакво „ръководство", а са известни в града си като приятелския кръг „Ромфея".

Това се казва в изявление на ВМРО-БНД на Красимир Каракачанов по повод срещата на президента Първанов с представители на ВМРО-НИЕ.

Според ВМРО-БНД с президента са се срещнали бившият депутат Бойко Ватев, председателят на Общинския съвет в Пловдив Илко Илиев, кметът на града Славчо Атанасов и Петко Атанасов.

Трима от четиримата присъствали на срещата с президента не са в „ръководството на партията", заявяват хората на Каракачанов.

В изявлението се подчертава, че ВМРО-БНД не отричат правото на президента да се среща с когото пожелае - „Но най-малко на президентския пресцентър подхожда да легитимира „партии", противоречащи на закона".

Това твърдение се мотивира с факта, че партия абревиатура „ВМРО - НИЕ" не съществува, нито пък е регистрирана в съда.
Там е вписана промяната на името на партия „Българско национално движение национален идеал за единство" на „Вяра морал родолюбие отговорност - национален идеал за единство".

Нова партия няма - има промяна в името на партия НИЕ на Никола Николов, известен като спонсор на РЗС и бивш народен представител от НДСВ, допълват от централата на войводите.

В изявлението се подчертава, че по повод Македония не е казано нищо ново, тъй като това са позициите на ВМРО от двайсет години насам.

И президентът би следвало добре да знае това. Защото политиката на България спрямо Македония е прекалено важен въпрос, за да се поставя в контекста на един съмнителен приятелски кръг", заявяват от ВМРО-БНД.