Осъденият за убийството на Севиля от Люлин Антон Ангелов проговори.

Софийският апелативен съд даде ход на делото за убийството на 19-годишната Севиля Райчева, която бе зверски убита през май 2011 година след нанесени десетки прободни и прорезни рани.

Припомняме, задържани за убийството й бяха Антон Ангелов и Янка Младенова, като на първа инстанция Антон получи 10 години ефективна присъда, а Янка бе оправдана.

Днес за първи път обяснения даде осъденият Антон Ангелов. Той призна, че познава Севиля от Янка като запознанството им става 2-3 месеца преди зверското убийство. Започнали да се виждат със Севиля, харесвали се и ходили на кафе.

На 13 май 2011 г. Антон отива в дома на Севиля, за да я покани на кафе. Чука на вратата, но му отваря Янка, която обаче го гони от апартамента. Той отново почуква на вратата и този път му отваря Севиля, която го кани да влезе в дома й. Тя приема поканата за кафе, започва да се приготвя, тъй като отдолу пред блока ги чакали техни приятели.

Докато Севиля се облича, аз реших да запаля една цигара, след това влязох в банята да се измия, разказа Антон пред съда. В момента, в който излизам от банята виждам как Янка нанася удари на Севиля, продължи той.

„В далечината ми се стори, че Янка я бие с ръце, но като се приближих, видях, че нанася удари с нож. Започнах да ги разтървавам, но Янка ме прободе в ръката. От болката и стреса в момента нямам спомени, но Севиля плачеше, Янка й нанасяше удари с малък нож", допълни Антон.

Показанията му предизвикаха интереса на всички страни по делото, но се оказа, че повечето подробности от фаталния ден той не си спомня. Не се сети в коя ръка Янка е държала ножа, нито къде по тялото на Севиля са нанасяни ударите. Все пак стана ясно, че Антон успял да вземе ножа от ръката на Янка и да излезе от дома на Севиля пред входа, където ги чакали приятелите им.

По думите му със сигурност Севиля била жива, докато си тръгнал, тъй като била права и плачела. Когато излязъл навън Антон казал на приятелите си Милен, Милена и Кристиян, че Янка е убила приятелката им. После всички се прибрали.

Подсъдимият не се обадил на полицията, защото родителите му щели да го бият, че се е замесил в подобна ситуация.

Делото ще продължи на 30 юни, когато в залата ще застанат Милен и Кристиян. Между тях и Антон ще бъде направена очна ставка за случилото се.

Според обвинението Антон и Янка са убили Севиля заради 10 грама злато, които искали да откраднат. По тялото на момичето са нанесени 44 прободни и порезни рани - по лицето, шията, главата, корема, гърдите, ръцете, като има прониквания в устната, гръдната и коремната кухини.

Смъртта не е настъпила мигновено, а след по-продължителен период.

От по-предишни заседания - от разпит на служители от СДВР, пък стана ясно, че Антон и Янка са направили пълни самопризнания. Те подробно разказали как предварително са планирали всичко, като целта им е била да откраднат златните накити на Севиля. Антон на два пъти се опитвал да убеди Севиля да го пусне у тях, но не успял. Затова привикал и Янка да му помага, тъй като двете момичета били приятелки и Севиля я пуснала в апартамента. Това станало във фаталния 13 май 2011 година.

След като влезли в жилището, Антон изнасилил Севиля, а след това, тъй като тя се съпротивлявала, подал един нож на Янка. Тя от своя страна наръгала приятелката си цели 6 пъти в корема. Няколко минути по-късно дала ножа на Антон и той "продължил да я ръга". После намерили златото и избягали. Служителите на СДВР разказаха, че при разпита Янка била съвсем спокойна и дори казала, че не съжалява за нищо от това, което е сторила.