Партия Атака обяви, че ще съди водещата на „Сеизмограф" Светла Петрова и вестник Телеграф.

Причината, изтъквана от националистите е, че Петрова е разпространила лъжата, че след снощното издание на предаването участниците Димитър Стоянов и Стефан Гамизов "едва не са се сбили" зад кадър.

Съдебният иск пък срещу Телеграф е заради това, че в неделното издание вестникът е публикувал „тази лъжа".

Освен това от Атака обвиняват предаването „Сеизмограф" в „опит за постановка и провокация срещу евродепутата от Димитър Стоянов".

Според партията това е така, защото Стоянов е бил поканен за участие с уговорката, че няма да има опонент в студиото, но в последния момент е била сменена последователността на участниците, като срещу човекът на Атака са били противопоставени петима опоненти.

Всички твърдения са преекспонирани и лъжовни. В това беше категоричен пред news.bg Димитър Стоянов.

Не е имало дори и по-сериозно напрежение, обясни той, въпреки че цялото предаване беше абсолютна постановка.

Стоянов посочи, че не е бил предупреден нито за присъствието на Гамизов, нито на Младенов и на практика е бил поставен в ситуация да бъде сам срещу 7-8 опонента.
„Това е абсолютно некоректно", посочи той.

Стоянов обясни, че след изтичане на ефирното време т.нар. дискусия е продължила не повече от 1 минута, като това е било предизвикано от самия Стефан Гамизов, който се е опитал да му попречи да си тръгне веднага.

Отговорът на Стефан Гамизов четете

                     тук...

„Бяха разменени няколко реплики, от които аз дори и не разбрах точно за какво става въпрос. Гамизов говореше за това, че и той плаща данъци, не разбрах какво иска да каже", разказа Димитър Стоянов.

"Единственото физическо съприкосновение беше, когато Гамизов ме изблъска назад, точно преди да започне да говори, че плаща данъци", допълни депутатът от „Атака".
След това той си е тръгнал веднага от студиото.

Димитър Стоянов допълни, че няма личен конфликт със Светла Петрова, а самият Гамизов вижда за първи път и няма какво да обсъжда с него.