Зад благовидността на премиера стои познатия стил на работа - порязване на опозицията, незачитане на институциите. Няма как да подкрепим такова правителство, категорична бе Корнелия Нинова пред радио К2.

Тя коментира основно начина на приемане на държавния бюджет и неговите параметри.
Като обобщение социалистката заключи, че „Бюджет 2015 е приет от ГЕРБ и ДПС".

„Струва ми се, че за първи път се случи това, което стана вчера - трите бюджета почти в един ден - с препускане, с невъзможност на опозицията да си каже мнението", заяви Нинова и изрази възмущение от поведението на ГЕРБ в НС по време на вчерашното заседание.

Напускането пленарна зала от депутатите на БСП според Нинова е било форма на протест. Тя смята, че на опозицията не е дадена възможност да изрази мнението си, заради което депутатите от левицата протестираха, напускайки залата и не гласуваха приетите от мнозинството решения.
Припомняме, държавният бюджет за догодина бе приет късно след полунощ в присъствието на едва 116 депутати в пленарна зала.

Тя е убедена, че има основание да се сезира Конституционния съд и БСП ще го инициира - наложи се трето гласуване на един и същ текст, което е недопустимо по Конституция, припомни Нинова и допълни, че Цецка Цачева е нямала право да отмени приет на две четения текст.

По темата за гласуваните промени за пенсионните фондове Нинова заяви, че от БСП са гласували „въздържал се", тъй като липсва достатъчно информация по въпроса.