Един от греховете на ГЕРБ е, че те съзнателно разградиха много партии, отчете още БСП.

БСП лидерът Станишев коментира по време на брифинг на „Позитано" „някои партийни изказвания."

Припомняме, вчера бившият депутат от БСП Румен Петков, който не участва в листите за неделните избори, настоя да бъде свикан извънреден конгрес, който обсъди състоянието на партията, а лидерът Сергей Станишев да подаде оставка заради загубата на изборите.

"За съжаление, Сергей Станишев показа, че няма избори, които не може да загуби. Той пропусна шанса вчера да запази личното си достойнство. Сега е моментът да покаже, че има партийно мислене, да се оттегли, да свикаме по най-бързия начин конгрес", каза Петков.

Подобни изявления означават две неща - едното е, че или става дума за тотално неразбиране пред какво е изправена България и другата версия е, че става дума за предварителен сценарий, който цели постигане на сделка с ГЕРБ и запазване на ГЕРБ във властта, заяви Сергей Станишев.

По думите му, неслучайно Цветанов е казал по време на кампанията, че Станишев не е БСП и имало много свестни хора, с които ГЕРБ били готови да работят.

Този сценарии няма да сработят и ще срещнат отпор в партията, защото аз знам какви са настроенията, категоричен бе лидерът на червените.