БСП призова президента Росен Плевнелиев да наложи вето и да върне за повторно разглеждане ратифицираното вчера спорно споразумение между страната ни и Германия.

Може би Цачева ще ме арестува в пленарна зала, предположи Мая Манолова

Още...

Припомняме, че вчера в Народното събрание се разразиха горещи дебати и се чуха закани дори за съд по повод ратифицикация на Споразумението между Министерството на икономиката на България и Федералното министерство на икономиката и енергетиката на Федерална република Германия за решаване по взаимно съгласие на щетата по казуса „Цемеко" ООД-София, България, и на споразумението между Министерството на икономиката на България и "Кlosters Beteiligungsgesellschaft GmbH" - Кемпен, Германия.

Призоваваме президентът да не става съучастник в това грозно ограбване на бедна България", поиска от парламентарната трибуна лидерът на „БСП Лява България" Михаил Миков. Според него въпросното споразумение с немското правителство е за неоснователно обезщетяване на фирма и представлява сделка между правителствата на България и Германия в полза на една частна фирма.

Тази сделка, по думите на социалист номер 1, ощетява българските данъкоплатци с 4 млн. лева.

„Грозно е, че в тази афера се въвлича и Народното събрание", коментира още Миков и предупреди, че с подобни действия се дискредитира 43-тия парламент и способността му да защитава интересите на гражданите.