Руски самолети не са преминавали над България без съответното разрешително.

Това обяви премиерът Борисов след час и половина разпит от прокурори в Съдебната палата по сигнал на Протестна мрежа. Преди това премиерът Борисов даде показания като свидетел в Софийски районен съд по делото за фалшифицирания му подпис, с който е продаден общински имот.

Според сигнала премиерът е предател, позволил подобно преминаване не по законния ред и в нарушение на спогодби, както е и изнесъл държавна тайна в изказване на партийно мероприятие, изземвайки правомощията на държавен глава.

Борисов категорично не се разпозна в тези обвинения и подчерта, че руски самолети могат да минават над страната ни по надлежен ред при подадено заявление 7 дни преди полет.

"Час и половина ме въртяха и други военни са разпитвани, но като не е минал самолет, няма какво да кажем", увери премиерът.

На шега ще го кажа - ако искат да ме оставят в историята, че съм казал, че не трябва да сваляме военнотранспортни руски самолети, да ме вкарат в затвора, отправи той послание към подалите сигнала.

Борисов припомни, че призовал Москва да не поставя на изпитание нервите на военните и пилотите ни в противопоставяне между братските ни отношения и настоящата ситуация.

Едните ме обвиняват, че съм в услуга на Русия, а от там лъха студенина, Лавров не спира да ме хули. Аз съм защитавал само интересите на България, отсече премиерът.