Напрегната е обстановката в близост до района, където падна самолетът на Малайзийските авиолинии, твърдят руски държавни медии.

Според тях украинската армия е осъществила нападение на около 30 км от района на падането на самолета. Тътенът от ракетите „Град" е можел да бъде чут в цялата околност, въпреки обявената 40-километрова зона в района на останките от сваления самолет, в която огънят трябваше да бъде прекратен.

Няколко души са загинали и още няколко бяха ранени днес при обстрел срещу населени места в Донбас, твърди РИА "Новости".

Украинската армия е открила огън срещу Красногорск. Уцелени са били три 5-етажни сгради в жилищни райони, засегнато е и гробището. Един цивилен е тежко ранен, а още десет са получили леки травми.

Под обстрел е било и селището Шапошниково, което се намира на 42 км от мястото на падането на боинга. Там е загинала жена, а още един местен жител е бил ранен.

При нападение на украинската армия срещу железопътната гара в Донецк са загинали петима граждани, а още 12 са пострадали.