Убедителни доказателства бяха представени пред Съвета за човешки права към ООН на 24-та сесия в Женева, които показват, че снимките и видеата с жертвите от химическата атака в Дамаск на 21 август са фалшиви. Това обявиха от руското външно министерство, предаде „Гласът на Русия".

Проведе се брифинг на 24-та сесия на Съвета за човешки права към Съвета за сигурност на ООН в Женева на 9 септември, който се занимава с човешките права и въоръжени конфликти, заплахата за военна интервенция на САЩ срещу Сирия и международното право. Международни експерти, сирийски обществени и религиозни лидери и кореспондентът на Россия 24 Анастасия Попова, която работи в Сирия от дълго време, представиха свои доклади", подчертава се в съобщението на руското министерство.

Убедителните доказателства показват, че видеата и снимките с жертвите от химическата атака на 21 август, са фалшиви. Доказателствата са предадени от редица свидетели, които единодушно смятат, че екстремисти са използвали химически оръжия в Западна Гута. Докладите с разследването на активисти и свидетели са предадени на Независима комисия за разследване на Сирийската Арабска република"., допълват от ведомството.