Още в началото на работата на новия парламент ДПС отново ще постави въпроса да се увеличат с три мандатите в Кърджалийско за 42-то Народно събрание.

Това според избрания за депутат Ремзи Осман, цитиран от БТА, се налага заради достатъчния за тях брой избиратели.
На 5 юли тук са пуснали бюлетини повече от 101 000 избиратели, припомни той.

До края на деня Централното оперативно бюро на ДПС ще вземе решение за Лютви Местан дали да бъде депутат от Кърджалийско, или от Старозагорско, където печели пропорционални мандати.
Същото се отнася и за кметовете на общините Кърджали и Крумовград - Хасан Азис и Себихан Мехмед, които са в средата на мандата си в местната власт.

Признаваме изборните резултати, честитим на победителите, но благодарение на вътрешния туризъм Вежди Рашидов от ГЕРБ влиза в Народното събрание с такива гласове, каза председателят на Областния предизборен щаб на ДПС в Кърджали Бахри Юмер.

Той все пак отбеляза, че това не е незаконно, тъй като промените в изборното законодателство са го позволили.

Припомняме, за първи път на избори 5-те мандата от Кърджали не са за ДПС, като Рашидов - водач на листата на ГЕРБ, печели един мандат.

ДПС събира 67770 от избарателите срещу 18648 за ГЕРБ. Известният наш скулптор бе и мажоритарен кандидат на ГЕРБ, но загуби с много от лидера на ДПС Ахмед Доган, който събра 67525 гласа срещу 19545 за Рашидов.