И тази сутрин Народното събрание е обсадено от протестиращи.

Около 100 човека са се събрали пред главния вход на сградата, където скандират „Оставка!" и „Мафия!". Близо 40 човека са се настанили и около загражденията на депутатския вход, където посрещаха всеки влезнал народен представител с бурни освирквания и викове „Предател!" и „Престъпник!".

Най-шумно беше посрещната Мая Манолова, като за нея демонстриращите започнаха дружно да скандират: "Полицията е с нас, а Мая не е с нас!". Веднага след като заместник-председателя на НС влезе в сградата, няколко домата полетяха към депутатския вход.

"Искаме билети за балкона", насмешливо се провикнаха няколко протестиращи. И тази сутрин демонстрантите блъскат с барабани и училищни звънци и са понесли десетки знамена и плакати с призив за оставка.

Броят на протестиращите значително се увеличава.

Тази сутрин те тематично са насочили всичките си нападки срещу червената депутатка Мая Манолова. Вече близо половин час демонстрантите скандират: „Мая, стани и оставката си хвърли!", „Мая, стани и Найденов освободи!". Протестиращите се заканиха да не я пуснат да излезе толкова лесно, колкото е влязла. Също заплаха отправиха и към лидера на ДПС Лютви Местан.


Обещанията бяха последвани от продължителни викове: „Уволнени сте!". „Оглушарски, кой ще връща новия заем - ти или народът", гласят някои от днешните плакати.

От днес протестиращите разполагат и палатков лагер, който, по думите им, е за 24-часова окупация на Народното събрание. Зад транспаранта, гласящ: „България каза: Орешарски, върви си!", са разпънати 9 палатки, като от лявата страна на паметника „Цар Освободител" има още четири. До тях е залепен надписът: „Къмпингуващи интернет лумпени, настанявайте се!".

Плакат с надпис: „Оставаме тук до оставка!", бе залепен от младежи на паметника срещу Народното събрание. Група по-възрастни демонстранти са подготвили плакат, гласящ: „Подаряваме гроб за постоянно ползване от Тройната коалиция!".

Броят на протестиращите започна да намалява заради лошото метеорологично време.

В края на работния ден на депутатите движението по „Цар Освободител" все още не е пуснато. Протестиращите пред главния вход на НС са около 20 и някои от тях са насядали по жълтите павета, което възпрепятства преминаването на автомобили.

Около 30 човека стоят на пост пред депутатския вход и изпращат всички разотиващи се народни представители с вика: „Продажници!".