По същество Hybrid P45-ION-T2A2 представлява две дънни платки в една подложка: първата е Intel P45+ICH10R и сокет LGA-775, а втората - nVidia Ion и процесор Intel Atom, пише IDG.BG.

Всяко от дъната разполага с отделна памет и подсистеми за съхранение на данните. Hybrid P45-ION-T2A2 има PCI-Express x16 и x1, два PCI слота, шест USB порта, два Ethernet порта, един HDMI, два DVI, а още S/PDIF и eSATA.    

Потребителят може да стартира операционните системи или по отделно, или паралелно, като при необходимост превключва между тях с помощта на специален бутон.

Полезността на хибридната реализация е очевидна - в случай на "тежки" приложения има смисъл да се използва системата със значително по-мощната логика на Intel P45, а когато се налага енергоефективност - тази с nVidia Ion и Intel Atom.                                                                                                                                                       Hybrid P45-ION-T2A2 e разработка на тайванската компания DFI и ще навлеза на пазара през ноември, като ориентировъчната цена е около $400.