На 1 август 2015 година след кратко боледуване почина Никола Хаджиев, директор на Църковния историко-археологически музей.

Никола Хаджиев е завършил Семинарията и Софийската духовна академия. Бил е преподавател в Духовната семинария, стипендиант на Световния съвет на църквите за специализацията си в Хумболтовия университет, припомнят от Светия синод.

От 1974 г. Хаджиев работи като редактор в Синодалното издателство, а от 1 януари 1986 г. е назначен в Националния църковен историко-археологически музей като уредник, а от 1993 г. е директор на Църковния историко-археологически музей освен двегодишното прекъсване, за да стане зам.-кмет на София по въпросите на образованието, науката, културата, вероизповеданията и спорта

През 2007 година Никола Хаджиев е отличен с почетен знак „Златен век" на Министерството на културата, който се присъжда за изключителен принос към българската култура и за развитие на културното сътрудничество.

Опелото, на което ще присъства и Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, ще бъде отслужено на 5 август, в 11 ч. в храм „Рождество Богородично" в столичния квартал „Лагера" от Негово Преосвещенство Тивериополски еп. Тихон.