Само 5 дисциплинарни производства са образувани срещу служители на ДАИ, заподозрени в корупция през 2014. Това стана ясно от отговора на транспортния министър Ивайло Московски по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на Велизар Енчев.

Тогава са заподозрени 19 служители на ДАИ, участвали в корупционни действия. Има санкционирани - двама са уволнени. Другите „виновни" са преназначени.

Тези петима служители вече не провеждали изпити за издаване на шофьорска книжка, стана ясно от думите на министъра.
Санкционираните обаче продължавали да работят в ДАИ. Нямало доказателства за корупция. Не трябва да се слага етикет на всеки, категоричен е министър Московски.

По никакъв начин не съм толерирал корупционни практики, изтъкна той. Регулярно в ДАИ се изпълняват проверки от инспектората и Сметната палата, обясни Московски. Вземаме всички мерки, реагираме адекватно на всеки един сигнал, подчерта министърът.
Той настоя обаче като се подават сигнали за корупция, те все пак да не бъдат анонимни, каквато била практиката.

По пътищата на България ежедневно загиват десетки български граждани и деца, подчерта независимият депутат Велизар Енчев. Десетки хиляди са трайно инвалидизираните хора, по думите му, вследствие на ПТП.
Според Енчев не бил виновен алкохолът, а фалшивите шофьорски книжки. 190 шофьорски книжки продали, според депутати, въпросните корумпирани служители на ДАИ.