От ВМРО дават една седмица ултиматум на управляващите „да изчистят държавата" от нелегални имигранти.

Повод за това стана опит за грабеж тази нощ, с неясен извършител (обявен първоначално от войводите като афро-арабин), при който в центъра на София 20 годишна студентка е била наръгана над 10 пъти и в момента се бори за живота си в Пирогов.

Десетки граждани и привърженици на ВМРО се събраха на улица Пиротска, където се е разиграла кървавата драма, за да изкажат подкрепата си към семейството на раненото момиче и да се възпротивят срещу потока на нелегални имигранти в страната ни.

Заместник-председателя на ВМРО и общински съветник Ангел Джамбазки, бе категоричен, че ако до една седмица центърът на София не е изчистен от подобни индивиди, то ВМРО лично ще се разправя с тях.

„От днес нататък отказвам всякаква отговорност за събития, които може да се разиграят и за потърпевши „сирийци". Или ще има ред в държавата ни, или ще играе сопата, заплаши Джамбазки.

Той разказа че всяка вечер в района на центъра около джамията в София нелегални имигранти участват в побоища и нападения над жени. Джамбазки подчерта че става въпрос не за сирийски граждани, които бягат от война, а за криминално проявени лица, предимно от Алжир и Северна Африка.

Джамбазки обвини за случващото се „бездействието и бездушието на мерзавците, които управляват държавата".

За конкретния случай, заместник председателя на ВМРО разказа, че нападнатото момиче се казва Виктория и от 11 години участва в ансамбъл за народни песни и танци „Гоце Делчев". Младежите от състава също бяха дошли, за да изкажат подкрепата си за своята приятелка.

По думите на Джамбазки, младежите, които провеждат сбирките си в района на джамията всяка вечер са обект на подвиквания и задявки от страна на нелегално пребиваващи у нас лица.

Джамбазки обеща, че това няма да е последната публична проява в знак на несъгласие със случващото се.
Той призова всички софиянци да се съберат утре в 1 часа при пилоните на НДК и да донесат със себе си по един бял лист, на който да пише Вики. Очаква се акцията да прерасне в протестно шествие.

Джамбазки обяви, че според него нападателят е от северноафрикански произход и е алжирец.

Междувременно МВР съобщи, че нападателят е разкрит и се провежда операция по задържането му. Не се уточнява самоличността му.