Три лъча протестиращи учители от цялата страна се събират утре - 11 октомври, в София.

Това обявиха синдикалните централи на КНСБ и Подкрепа.

Три ще бъдат сборните пунктове, където между 8 и 11 часа ще се събират учителите и непедагогическият персонал в системата на средното образование.

Пристигащите участници от Южна България (направлението - Бургас, Смолян, Пловдив) се събират на паркингите пред стадион "Васил Левски".
От там по маршрута: ул. "Ген. Йосиф Гурко", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител" до пл. "Независимост".

Пристигащите от Северна България (направлението Добрич, Силистра, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен, Видин и Монтана) се събират на паркинга на площад Храм - паметник "Св. Александър Невски", от където ще тръгнат по ул. "Московска", ул. "Г. С. Раковски", бул. "Дондуков" до пл. "Независимост".

Пристигащите от Югозападна България (Перник, Кюстендил, Дупница, Гоце Делчев, Благоевград) ще се събират на площад "Македония", от където по бул. "Христо Ботев", бул. "Ал. Стамболийски",  пл. "Света Неделя", бул. "Витоша", бул. "Цар Освободител" ще достигнат до пл. „Независимост".

Началеният час на шествията е 10.30 часа, а сбореният пункт - пред Министерски съвет в 11.00 часа. От 12.50 до 13.30 часа участниците в Националния митинг, ще организират Национално шествие до Народното събрание.

От името на протестиращите в МС и в НС ще бъде внесена протестна декларация срещу бездействието на ресорните зам.-министри и кабинета като цяло, за разрешаването на острия социален конфликт, който не касае само 155 000 работещи в системата на средното образование, а и стотици хиляди български деца, ученици и родители.

От 16.00 участниците ще се върнат с шествие на площад "Независимост" пред МС, където от 16.30 часа ще се проведе мълчалив митинг (бдение), уточняват от синдикатите.