Още няколко души от "България без цензура" (ББЦ) на Николай Бареков напускат партията. В сутрешния блок на "Нова телевизия" те разкриха какви са причините за предприемането на тази стъпка.

"Ние се разграничаваме от ББЦ, снемайки доверие от ръководството на партията, тъй като нямаме възможност да прокарваме демократични идеи и принципи, на които ние заложихме", Валери Григоров, член на националния съвет на партията.

По думите му, след изборите за Европарламент са се видели различията в декларираните цели.
„Получи се така, че от един момент ръководството започна да подменя една част от структурите, за да може да управлява чрез тях. Демократичното начало беше зачеркнато", добави още Григоров.

Попитан дали може да потвърди думите на Ангел Славчев, че партията се финансира от Делян Пеевски, той отговори, че след като си най-близкия човек до Николай Бареков, не може да говориш неистини.

На въпрос знаят ли как се е финансирала партията, Григоров каза, че никога не е знаел. „На това ниво, на което сме ние, няма как да разберем кой финансира ББЦ", каза още той.

Малко хора са имали досег до Николай Бареков. Мога да потвърдя думите на Ангел Славчев, че лидерът на партията се е чувал с Делян Пеевски", каза от своя страна Красимир Манов и добави, че финансирането на партията наистина е спряно.

По думите на отцепниците уставът на партията е подменен.
Подмениха се принципите", каза от своя страна Мариана Стоичкова.

Бях „помолена" да си подам оставка и след отказа ми да го направя срещу мен бяха отправени заплахи", заяви Савина Дамова. Тя добави, че не иска да навлиза в подробности, защото се страхува.

Попитани дали има фиктивни дарители те казаха, че не могат да кажат дали е така, тъй като нямат досег до Николай Бареков.