След няколко поредни отлагания на делото срещу Алексей Петров заради влошеното здравословно състояние на единия от подсъдимите Антон Петров Хамстера, днес СГС най-после даде ход на делото.
И двамата обвиняеми се явиха в залата.

Съдът повече от два часа разпитва свидетелката Ани Захариева Павлова, която в периода 2010-2011 година е била служителка в НАП Костинброд и е ревизирала дружеството на подсъдимия Марчело Джотолов Ин-80 ООД.

Павлова обясни пред съда, че извършваната от нея ревизия е обхващала времето между 2006 и 2009 година. Тя обясни, че е получавала документите чрез пълномощник, но не са й били представени много от необходимите договори, отчети и записки. Проверката установила нарушения на закона за ДДС и за корпоративно подоходно облагане, т.е. Джотолов е имал неосчетоводени приходи.

Ревизията на Павлова е установила, че подсъдимият е извършвал повече разходи, отколкото са били декларираните му приходи. Дружеството му се е занимавало със събиране на вземания, а самият Джотолов е бил сътружник в още няколко дружества, които свидетелката е ревизирала.

Стана ясно, че в хода на проверката от НАП са писали и до община Несебър във връзка с няколко негови имота в града. Подсъдимият тогава й е казал да внимава какво прави с ревизията му, като директно е заплашил нея и семейството й. Павлова заяви, че веднага е сигнализирала на директора на НАП Костинброд и на прокуратурата.

Ревизионният акт се превърна в ябълката на раздора на днешното заседание. Прокурорите по делото поискаха той да бъде предоставен на свидетелката, за да може тя да потвърди написаното в него и да потвърди цифрите, които по-рано съобщи по спомен пред съда.

По думите й, Джотолов е декларирал в годишната си декларация загуба на Ин-80 в размер на 10-15 хиляди лева, докато проверката е открила 230 хил. лв печалба. Защитата прие категоричната позиция, че ревизионният акт няма тежест на доказателство и четенето по него не може да се приеме за свидетелско показание.

В крайна сметка, съдът прецени да бъдат изчетени на глас протоколите от разпитите на Ани Павлова от периода февруари, март и април 2011 година.

Очаква се делото да продължи до късно днес, тъй като има още няколко свидетели, които очакват да бъдат призовани, за да дадат показанията си.