Началникът на столичната полиция Ивайло Спиридонов е назначен за заместник-директор на Главна дирекция "Криминална полиция", съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от БГНЕС.

Спиридонов ще ръководи областните дирекции на МВР в страната, както и дирекция за борба с криминалната престъпност и противодействието срещу този вид престъпления.

От пресцентъра на МВР поясняват, че във връзка с преназначаването на по-висока длъжност, със заповед на министъра на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев Ивайло Спиридонов е назначен за заместник директор на ГД "Криминална полиция". Той поема и длъжността директор на Дирекция "Криминална полиция" в главната дирекция.

Младен Маринов  ще заеме досегашният му пост на директор на СДВР. Досега той беше заместник-директор на столичната полиция.

Днес двамата бяха представени пред екипите им от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Ивайло Спиридонов е роден на 15 ноември 1967 г. в София. Завършил е ВВТУ "Тодор Каблешков" в София. Започва работа в МВР през 1993 г., когато е назначен на офицерска длъжност в сектор "Криминална полиция" в Девето РУП-СДВР. До 2013 г. преминава през редица постове в структурите на МВР. На 6 юни 2013 г. е временно назначен на длъжност директор на СДВР. Спиридонов има курсове и специализации в Международна правоприлагаща академия - ILEA в Будапеща, Унгария и в Розуел, САЩ /2004г./.

Младен Маринов е роден е на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е Академията на МВР през 1991 г., магистърска степен - през 1997г., както и право в УНСС.   Работи в МВР от 1991 г. През 1997 е назначен на офицерска длъжност в отдел "Охранителна полиция" - СДВР, където през годините се издига до началник отдел. От юни 2013 г. е заместник-директор на СДВР.

Според новия Закон за МВР бившата главна дирекция Национална полиция беше разделена на две главни дирекции - "Криминална полиция" с началник Константин Титянов и "Охранителна полиция" Тодор Гребенаров, уточняват още от МВР.