Нямам пряко участие в това, което излезе в публичното пространство.
Това заяви Михаил Михов, чието име излезе в стенограмите от записания разговор между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов.

Часове след пускането на записите в общественото пространство Мишо Бирата (както го нарича премиерът в записите) даде извънредна пресконференция в София.
Никога не съм молил премиера за закрила, заяви той. Михов каза още, че след като е отнет лицензът на „Леденика" - несправедливо по думите му - се оплаквал на всички свои познати. С президента Георги Първанов се е виждал на баскетболни срещи.

Никога не съм молел за съдействие по този въпрос, подчерта Михаил Михов. Той уточни, че от 5 години не е официален шеф на „Леденика", а е само консултант. Предпочел да се занимава с обществена дейност.
Михов поясни още, че днес не е правил опити да се свърже с министър-председателя. Той бе категоричен, че не е търсил съдействие от министър-председателя и не е човек на Бойко Борисов.

Стана ясно, че по случая с отнетия лиценз на „Леденика" Михаил Михов е имал официални срещи с шефа на митниците Ваньо Танов и с финансовия министър Симеон Дянков. Той няколко пъти подчерта, че разговорите били официални и се провели със съответните ведомства.

На срещата с финансист номер едно Симеон Дянков го е уверил, че ще се запознае със случая с „Леденика" и всичко ще се извърши по законовия ред. Михов заяви, че е благодарен на финансовия министър за ангажимента му да се отнесе сериозно към въпроса.
„Каза - каквото зависи от министерството, от структурата документи, каквото се изисква ще бъде подготвено, тоест процесът ще продължи максимално бързо, за да не спира да работи заводът", обясни Михаил Михов.

В изнесените разговори всичко е казано ясно. Те говорят сами по себе си.
                    Г. Първанов

Той коментира, че „Леденика" плаща данъци и отнемането на лиценза на предприятието означава да бъде закрит бизнес за милиони левове и близо 300-400 души да останат без препитание.
Михов не даде еднозначен отговор търсил ли е подкрепа от президента Георги Първанов. Може и да съм споделил, лаконичен бе той. Бизнесменът обаче е убеден, че нямало как президентът и премиерът да се ангажират с проблема му. Може и с патриарха да съм споделил, заяви още Михаил Михов.

Той посочи, че не е бил дарител на политическа партия. Последната му среща с министър-председателя била при откриването на новата тренировъчна зала на Спортната зала на 4-ти километър.
Михаил Михов призна, че много пъти е вечерял със съдията от ВАС Панайот Генков. Срещал се е с Генков месеци преди да му бъде върнат лиценза.
Контактите му с Генков били най-вече защото съдията е бил член на Управителния съвет на Българската федерация по баскетобл.

Михов каза още, че няма връзка с хората, разпространили стенограмата. Не мога да разбера лично за себе си ситуацията, заяви още той.

Междувременно от Агенция „Митници" информираха, че лицензът на БУЛБРЮ БГ ЕООД за управление на данъчен склад в Мездра е отнет с Решение No 55 от 08.02.2010 г. на Изпълнителния директор на Агенция „Митници".
Прекратено е и действието на Удостоверението за регистрация на независима малка пивоварна на лицензирания складодържател БУЛБРЮ БГ ЕООД.

Четири месеца по-късно, по жалба на БУЛБРЮ БГ ЕООД, с Решение No 1802 от 07.06.2010 г. Административен съд София-град отменя решението на шефа на митниците.