Напусналият „България без цензура" Ангел Славчев отправи сериозни обвинения към лидера Николай Бареков. Преди 3-4 седмици ми предложи 5-цифрена заплата, за да си кротувам. Предложи ми 20 000 лева на месец, но му отказах", споделя Славчев, цитиран от Нова телевизия. Според него Бареков се е оказал лъжец и измамник.

Припомняме, зам.-председателят на партията Ангел Славчев написа открито писмо до медиите, в което обяви, че напуска "България без цензура" и изказа мнението си по въпросите, които се случват в партията.

Отцепникът отхвърли твърденията, че е взимал 9000 лева на месец заплата от Николай Бареков, но заяви, че му предлагали много повече. „Отидох и му казах, че така не може да продължава - не може да има интриги, хората да бъдат мачкани и натискани да взимат решения, които не са техните решения. Този човек предаде хората", заяви Ангел Славчев.

Той твърди, че се водят разговори по специален телефон между Бареков и хора от ДПС. В тези разговори се обсъждали събитията от деня, „кой накъде и как, каква позиция трябва да се вземе". Славчев сподели още, че имали голям спор относно законопроекта „Lafka", който унищожава малките предприемачи. Имало натиск от страна на Бареков да не се ходи на един от протестите по този повод.

Взехме колективно решение за участие в „България без цензура". Над 80% от протестиращите през 2013 г. се вляхме в редиците на „България без цензура" по един или друг начин. Повярвахме на Бареков, той се кълнеше. Повярвахме, че можем да променим България, да преборим статуквото, заяви още Славчев.