За мен е по-важно, че разработката срещу убития шеф на Локомотив ПД Александър Тасев е прекратена.

Така отговори на журналистически въпрос вътрешният министър Румен Петков след завръщането си от посещение в Брюксел.
Вътрешният министър уточни че разработката е била от 90-те години и е прекратена през 2001 година.

В разработката няма потвърждение, че убитият шеф е имал отношение към разпространяването на наркотици, уточни министър Петков.

На реплика, свързана с възможността за купуването на гласове, вътрешният министър отговори, че в разработката не се съдържат такива данни, но това не изключва възможността такова нещо да е имало.

Аз не бих могъл да кажа, че има такава връзка, както и не бих могъл на изключа такава, коментира вътрешният министър версията за връзка между убийството на Тасев и това на  кмета на Елин Пелин Янко Янков.
Въпросната версия бе лансирана по-рано днес от заместник-градския прокурор на София Роман Василев.

Министърът на вътрешните работи уточни, че Тасев е разработван от съответните служби за много неща, в това число и за контрабанда.

Същевременно министър Петков добави, че Александър Тасев явно не се е страхувал, защото не е взел някакви особени превантивни мерки, семейството му не е имало никакви притеснения и дворът на къщата му в „Бояна" е бил отключен.

Петков уточни, че убитият шеф на Локомотив ПД е бил много активен човек.
От информацията, с която разполага МВР и от оперативната разработка в Кюстендилски регион в това число става ясно, че Тасев е правил опити за самостоятелни изяви в политиката.

Вътрешният министър добави, че е наредил на главния комисар на МНР комисар Илия Илиев да направи проверка по случая.