ВМРО - БНД ще подкрепи кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. Официално номинацията ще бъде обявена на 29 юни.

Решението на общинския комитет на ВМРО - БНД е да се участва на предстоящите местни избори във формат Патриотичен фронт.

Според Александър Сиди, регионален организатор на ВМРО, Патриотичният фрон е успешна и доказала се коалиция на национално ниво, която може да повтори успехите си на местно ниво.

ВМРО води разговори и с Реформаторския блок за подкрепа на Славчо Атанасов и за общо участие на местните избори.

Номинираният за кмет от ДБГ д-р Димитър Шишков е прекрасен професионалист, народен представител, но се надявам трезво да оцени своите шансове, коментира Сиди, според когото новият-стар кмет Славчо Атанасов е единственият, който има реален шанс да застане срещу настоящия кмет Тотев.

Партията е направила номинации и в общата листа за общински съветници на Пловдив.

Припомняме, на местните избори през октомври 2007 г.Славчо Атанасов е кандидат-кмет на ВМРО-БНД за град Пловдив. Тогава Славчо Атанасов получи също подкрепата и на ГЕРБ и други десни формации. Тогава той спечели кметския пост още на първия тур с близо 53% подкрепа.

На следващите избори, през 2011 г., вече издигнат от партия "Вяра, морал, родолюбие, отговорност - Национален идеал за единство", Атанасов участва на балотаж и загуби изборите от кандидата на ГЕРБ Иван Тотев.