Военноапелативният съд върна за ново разглеждане от друг състав на Софийския военноокръжен съд делото за убийството на Ангел Димитров-Чората.
 

Като причина в мотивите на съда се посочва, че в съдебния състав на първа инстанция е участвал съдия, който е бил предубеден.

На заседанието на Военноапелативния съд на 21 януари тази година стана ясно, че защитата е поискала връщане на делото поради съществено процесуално нарушение.

На съдебна фаза е било преквалифицирано обвинението към полицаите от непредумишлено в умишлено убийство на Чората, след като е бил даден ход на делото по същество, а съдията не си е направил отвод.
 

На 9 ноември миналата година Софийският военноокръжен съд определи общо 91 г. затвор за подсъдимите по делото. Петима са подсъдимите за предумишленото убийство на Димитров, който почина на 10 ноември 2005 г. при задържането му по време на полицейската операция "Респект". Те бяха осъдени за това, че с особена жестокост са причинили смъртта на Димитров, докато е бил в безпомощно състояние.
 

Решението на Военноапелативният съд за връщане на делото не подлежи на обжалване или на протест.