България беше само на крачка от мечтаната победа над Италия. „Лъвовете"и „Скуадра адзура" направиха 2:2 в изключително зрелищен мач на „Васил Левски". Нашите водеха в резултата, шест минути преди края на редовното време, но гол на натурализирания италианец Едер ни отне мечтата за победа над четирикратния световен шампион, коментира Топспорт.

„Лъвовете" играха много мъжки и заслужават само похвали за изявите си срещу именития съперник. Дебютантът Ивайло Петев бе решил да започне мача с Илиан Мицански на върха на атаката. Изненадващият му ход даде резултат, след като играчът на втородивизионния немски Карлсруе вкара попадение.

Срещата започна кошмарно за нас. След началния удар, гостите организираха бърза атака Имобиле излезе сам срещу Михайлов, получи се рикошет и топката излезе в корнер, след изпълнението на който обаче не последва нищо. В 4-ата минута „Скуадра адзура" заби много звучен шамар на „лъвовете", които изобщо не знаеха къде се намират. Защитата ни направи много груба грешка, Бертолачи центрира, Ники Михайлов излезе неразчетено, а Минев несръчно засече в нашата врата за 0:1.

Постепенно нашите започнаха да се свестяват и да поглеждат към вратата на Сирагу. В 11-ата минута Станислав Манолев размина защитник и подаде отлично към Попов, който с удар от около 30 метра изравни резултата.

 

Шест минути по-късно се стигна до истинско чудо. Българите направиха отлична конраатака, при която Попов проби защитата, изведе Миланов, който навлезе в наказателното поле и намери Мицански, който вкара много красив гол за 2:1.

Последва масиран натиск от гостите. Защитата ни ту се справяше добре, ту допускаше сериозни грешки, но важното е, че до нов гол  във вратата ни, до края на полувремето, така и не се стигна. В 36-ата минута Ивелин Попов стреля образцово от фаул, но прати топката в напречната греда.

През втората част италианците мощно атакуваха. През 61-ата минута гостите пропуснаха да изравнят след като Кандрева центрира опасно, но Имобиле не успя да засече топката в непосредствена близост пред вратата.

В 73-ата минута в игра се появи Валери Божинов, който замени Илиан Мицански. Нападателят на Тернана преливаше от желание за изява, но така и не успя да сътвори нещо запомнящо се. Минутите напредваха, а отборът ни вече предвкусваше победата. За огромно наше съжаление обаче, в 84-ата минута влезлият като резерва Едер вкара гол в дебютния си мач. Той стреля диагонално от границите на наказателното поле.

Така след този мач надеждите ни за класиране на Евро 2016 изглеждат все по-илюзорни. "Лъовете" са на 4-ото място с 5 точки, на цели 8 зад лидера Хърватия.