Слави Бинев, който влезе в Европейския парламент с помощта на „Атака", разграничи партията от Волен Сидеров и „шайката му".

Коментарът му беше по повод поведението на лидера на националистите и част от съмишлениците му през последните дни. Бинев ги определи като „организирана престъпна група".

На въпрос защо чак сега се възмущава публично от него, тъй като волността на Сидеров на летището във Варна не е прецедент, евродепутатът отговори: „Не обичам хората с обща история да мятат кал един срещу друг. Въздържал съм се досега, наричал ме е мутра. Имало е най-различни провокации, той търси конфликта, аз съм се въздържал, стискал съм зъби", каза Слави Бинев пред bTV.

Попитан дали евродепутатското място му е било гарантирано от „Атака" на финансова основа, Бинев заяви, че е помагал на партията по всякакъв начин и с каквото е можел. „Това не може да бъде сметнато, не е да съм отишъл да си купя парче месо или кило сирене. Не е имало ценоразписи. Каквото мога, съм помагал. Когато човек иска да помогне на едно дело, той не си прави тънки сметки".

Помолен да конкретизира сумите, които е влагал за благото на „Атака", той каза: „Милион? Глупости. Не разполагам с такива пари. Би трябвало да са десетки хиляди. В такова общо мероприятие има различни сметки, които трябва да се оправят".

Слави Бинев припомни, че неговото разочарование от Волен Сидеров дошло, когато „пристана на диктатора Борисов". В последните дни обаче евродепутатът премина в силно натуралистична словесна атака срещу Сидеров и отправи конкретни закани към него. Лидерът на „Атака" го прати на прокурор, а Бинев обясни, че е провокиран от нападки срещу семейството и децата му.