Българите имат добро самочувствие относно външния си вид и се имат за чаровници. Това показват данни от специално изследване на „Галъп интернешънъл болкан". Две трети от сънародниците ни твърдят, че имат щастлив сексуален живот. Една трета смятат, че изневярата е нещо приемливо. Над половината обаче са на обратното мнение.

Едва 10 % от запитаните признават за интимни отношения с колега. 18% имат познат - гей.

Анкетирани са 1002 души.

По 26 лв. месечно за козметика и козметични процедури харчи нашенецът.

Най-чувствителният дял - една трета от българите - харчат до 10 лв. или въобще не харчат. Данните показват и очаквана разлика между мъже и жени. Мъжете се ограничават с разходи до 22 лв. за козметика и козметични процедури, а жените - 30 лева.

Оказва се, че цяла една трета от мъжете всъщност не знаят колко харчат. Това може и да се дължи на по-второстепенното значение, което козметиката има в нагласите им или пък на факта, че не мъжете купуват козметичните продукти в домакинството. Или пък - че такива пари не се харчат въобще. Хората на възраст между 46 и 55 години харчат най-много за козметика месечно. Това е и възрастта, в която обикновено се печелят най-много пари.

Силният пол обаче харчи повече от нежната половина на света за спорт и фитнес - по 14 лева месечно срещу 10 лв.

От проучването е видно, че на българите явно не им липсва самочувствие по отношение на външния вид - 46% казват „да" на твърдението „Повечето хора смятат, че съм чаровник/чаровница". Закономерно, дяловете намаляват с увеличаване на възрастта.

Сходна е логиката и по отношение на сексуалния живот. 60% споделят, че имат щастлив сексуален живот срещу едва 19%, които казват обратното. Социолозите отбелязват, че трябва да се има предвид, че зад „щастлив сексуален живот" няма универсално определение и интерпретациите могат да бъдат крайно разнообразни.

Оказва се, че относно секса жените остават по-разочаровани.

Относно интимните връзки на работното място 17 % от мъжете казват „да", а при жените този дял е 5 %.