Повече от 2 часа в Добрич вали проливен дъжд, като са измерени 91 л/кв.м., съобщават от Гражданска защита. Проливният дъжд е причинил наводнения в повечето райони на града.

Екип пожарникари в Добрич спаси десетгодишно дете и двама работници в наводнен склад, съобщи комисар Димчо Симеонов.

При падналия проливен дъжд в късния следобед водата в складовото помещение в района на фирма "Агромашина" е достигнала три метра. Пожарникарите са успели да изведат групата с лодка.

В друг склад в същия район в критична ситуация е бил още един работник. Пожарникарите са успели да го спасят като са направили отвор в стената, каза комисар Симеонов.

Наводнени са мазета и приземни етажи на жилищни и обществени сгради, улици и подлези.
Прекършени са дървета и клони. Силен дъжд вали и в община Балчик.

Екипите на Гражданска защита и на „Пожарна безопасност и спасяване" в област Добрич работят с цялата налична техника по отводняването на засегнатите райони.

Приоритетно се отводняват помещения на детски градини и жилищни сгради.

До момента в Оперативния комуникационно-информационен център в Добрич са получени 70 сигнала. Пострадали и бедстващи хора няма.

Екипи на Гражданската защита са обезвредили в курорта Албена паднал билборд и са отводнили шахта на наводнен хотел.

Има смущения в интернет, прекъсване на електрозахранването, прекъсване на телефонни връзки, токови удари.

Над 160 сигнала за наводнени сгради са получени след обилните валежи в Добрич.

Всички огнеборци, включително свободните от дежурство, са ангажирани в спасителните действия. Целият състав на двете районни служби "Пожарна безопасност и спасяване", включително свободните от дежурство са ангажирани в помощ на гражданите след обилните валежи в Добрич.

Множество са сигналите за наводнени сгради. Екип с лодка е извел трима застрашени от промишлената зона в града. Част от огнеборците са насочени в района на автогарата, където има закъсали автомобили и много наводнени магазини.

Поддържа се постоянна връзка и е осигурено необходимото взаимодействие с местната власт. Действията на място се ръководят от началника на звеното ПБС в Добрич комисар Димчо Симеонов.

В спасителните действия е включена и цялата налична техника. Създадена е организация и при необходимост ще се включат колегите им от област Добрич и съседните области Варна и Силистра.