Местни любители на високите скорости и адреналина и шофьори от цялата страна присъстваха на авто-мотошоу във Велико Търново по повод края на мотосезона, на което събираха средства за закупуването на протеза за момче от Варна, пострадало при катастрофа. В неделя на обяд полигонът в старата столица бе изпълнен с над 500 мотористи и дрифтъри, които изказаха своята подкрепа към 21-годишния Ивайло Добрев, пише в. „Борба".

Проявата бе организирана от мотоклуб „Боляри", BMW Drift Team Veliko Tarnovo и Allstars Team и обявена в социалната мрежа Фейсбук. Инициативата се проведе успоредно и в Пловдив и Козлодуй.

„Ние сме мотористи и винаги сме отворени да помагаме на пострадали наши братя", заяви Ивайло Цветков, по прякор Дългия, представител на търновския мотоклуб. Той сподели, че са необходими 50 000 лева за закупуването на бедрена протеза с електронна коленна става, за да може отново Иво да стъпи на крака. Младото момче е преживяло катастрофа на 26 юли тази година и след последвали 5 операции се налага лекарите да ампутират крака му. Много от присъстващите увериха, че ще внесат пари по банковата сметка на момчето и са сигурни, че с общи усилия ще успеят да му помогнат.

В подкрепа на 21-годишния варненец търновските дрифтъри и стънтъри представиха впечатляващо мотошоу. Атрактивното каране бе привлякло дори семейства с малки деца. „Тук сме, за да подкрепим Иво и да изразим своята позиция по отношение на войната по пътищата. Наскоро прочетох, че жертвите в катастрофи за една година в България са около 20 000. Това трябва да спре. Аз самият съм моторист, но мога да уверя, че истинските мотористи правят демонстрации само на места, където не пречат на движението и не застрашават живота и здравето на никого. Всички останали произшествия са дело на аматьори, които взимат книжки с пари", заяви млад татко, който бе в публиката заедно с 5-годишната си дъщеричка.

„Ние сме хора като всички останали, макар често да ни сочат като някакви неморални и деградирали. С тази кауза доказваме всъщност, че сме обединени от доброто и не сме лоши хора", заяви млад търновски стънтър.

Това не е първата благотворителна кауза, която организират местни мотористи. В разгара на лятото мотоклуб „Олд Бастардс" организира акция за събиране на средства за лечението на малкия Ради, който страда от мускулна дистрофия.