Кметът на столицата Бойко Борисов отстрани от длъжност своя заместник Велизар Стоилов.
Стоилов отговаряше за транспорта в столичната община.

Кметът Бойко Борисов е помолил заместника си Велизар Стоилов да подаде оставка след скандала с дирижирания конкурс за отдаване под наем на автобусни линии в София.

Припомняме, вчера от Дискусионния клуб за социална местна политика (ДКСМП) сигнализираха, че има сериозни корупционни схеми и злоупотреби при определяне на оператори за линии. 

От ДКСМП обявиха, ще депозират в ДАНС, прокуратурата и ОЛАФ материали за злоупотребите.

Самият Велизар Стоилов каза, че си е подал оставката с пълното съзнание, че като професионалист е направил каквото може в столицата. "Тръгвам си горд", каза Стоилов, цитиран от БНР.

По думите му записът, представен от ДКСМП е от преди година и половина и представлява запис на най-обикновена оперативка, проведена в сградата на Столична община с присъствието на частните оператори в столицата.

Бившият заместник-кмет каза, че е изпълнявал ролята си на регулировчик, би могло да е употребил по-нецензурни думи, но това е напълно човешко.

Те не за първи път искат моята оставка, допълни Стоилов. Според мнението му това е удар по кмета, направен напълно целенасочено, тъй като транспортът е изключително труден сектор.

"Сега стават точно 5 години откакто съм в столична община. 5 години стигат. Аз съм с чиста съвест", каза Стоилов.
Няма да има анулирани конкурси, увери бившият заместник-кмет.