Тя веднага признала престъплението, като заявила, че е клептоманка, която чува гласове и вижда призраци, които я подкукуросват да краде.

На 22 декември Костадинка Рашкова (съпругата на циганския Цар Киро, бел. ред) заедно с още една циганка - Дафинка Илиева, бяха осъдени във Франция.

13-и състав на Съда на 94 департамент (Créteil) наложи 3 месеца затвор условно за джебчийство.

От двете циганки е иззета значителна сума пари, скрити в сутиена и на други места.

На 19 декември Рашкова и Илиева били заловени от френската полиция на летище Орли да обират пътниците, чакащи на дългите опашки по гишетата.

Съпругата на Цар Киро бе заловена с току-що открадната чанта. Тя веднага признала престъплението, като заявила, че е клептоманка, която чува гласове и вижда призраци, които я подкукуросват да краде.

За да потвърди думите си, тя предоставила медицински свидетелства, заверени от няколко български психиатри.

Дафинка Илиева се представила като нейна "болногледачка", която „постоянно се опитва да възпрепятства възрастната Костадинка да не краде, но никак не и се удава да я спре".

Жената на Цар Киро била изпратена за освидетелстване при двама френски психиатри.
Според заключението им „тя симулира клептомания и други психични отклонения, с цел да може безнаказано да краде из Европа".

След като съда приела решението да им се изземат всичките пари, Костадинка Рашкова заявила, че френските власти отново я принуждават да краде портмонета и чанти, за да може да се прибере в България.