След близо двучасови преговори Синята Коалиция и ГЕРБ не се разбраха за издигане на общи мажоритарни кандидати.

Предложението на Синята коалиция е било - мажоритарните райони да се разделят на 4 - три четвърти от кандидатите да са на ГЕРБ и една четвърт - да са на Синята коалиция.

ГЕРБ обаче е поискало сините да подкрепят техните кандидати.

Последно
Утре в 13 ч. ГЕРБ ще обяви листите си за предстоящите избори за национален парламент.

Според Петър Москов - предложението на ГЕРБ Синята коалиция да ги подкрепи, е начин за асимилация.

Според данни на Синята коалиция, ако ГЕРБ се яви със самостоятелни мажоритарни кандидати, ще има 6-7 мажоритарно избрани депутати, а Синята коалиция - 1.

Ако обаче двете формации се явят заедно, ще имат 20 мажоритарни кандидати.

Според коментара на Москов с невъзможността да се постигне споразумение, просто се подпомага БСП да постигне целите си и да осъществи плана си да остане във властта.
Недалновидно и неразумно.

Междувременно НИС на СДС гласува Мартин Димитров да е мажоритарният кандидат и водач на пропорционална та листа на Синята коалиция в 24 МИР в София.
                        Още...

 „Играем срещу Христо Бисеров и Румен Петков. 31 мажоритарни района са последното оръжие на БСП и ДПС да попречат на дясно управление", каза Москов и допълни: „Отказът от разбиране на това е недалновидно и неразумно и поставя под въпрос бъдещото дясноцентристко управление."

Няма да бъдат водени повече преговори за общи мажоритарни кандидати. Синята коалиция и ГЕРБ обаче няма да си пречат по време на кампанията.

По време на срещата е поддържан добрият тон, което след изборите ще позволи да се водят преговори за съставяне на общо дясноцентристко управление.

За ГЕРБ е важно да постигне максимално високи резултати и на мажоритарния вот, и на пропорционалния вот, каза от своя страна Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов подчерта, че на никаква цена ГЕРБ няма да участва в бъдещ кабинет с БСП и ДПС.
По отношение на НДСВ той обясни, че с тях също не се водят преговори, тъй като едва ли ще влязат в НС, тъй като няма да имат подкрепата, която им е дала ДПС.

Според Цветанов - ГЕРБ ще се яви на парламентарните избори със самостоятелни мажоритарни кандидати и самостоятелни листи.
Същото ще направи и Синята коалиция, която ще издигне собствени кандидати и листи.